PREDAJŇA v Bratislave je OTVORENÁ v pracovné dni od 8:30 do 17:00. Všetok tovar označený SKLADOM si môžete vyskúšať a kúpiť.

Táto výbava by vám na dovolenke nemala chýbať

 

Letné dovolenkové obdobie si priam žiada výlet k moru, kde si môžeme vychutnať podmorský život plný zaujímavých krás. Výber vhodnej výbavy na šnorchlovanie a potápanie sa môže zdať komplikovaný, a preto aby bolo pre vás rozhodovanie ľahšie, poradíme vám, ako si jednoducho vybrať všetko to čo budete pri mori potrebovať. 


Keď sa budete baliť na dovolenku, nemali by ste zabudnúť na plavky, kvalitnú masku s dobrým výhľadom, spoľahlivý šnorchel alebo pohodlná
celotvárová maska
Pozrime sa na jednotlivé komponenty vašej výbavy. Možností je mnoho, pre lepšiu orientáciu vám poradíme na čo dbať a navrhneme najvhodnejšie produkty. 

 

MASKA

Pri výbere masky na šnorchlovanie dbajte na to, aby vám poskytovala krásny, čistý výhľad do všetkých smerov. Z tohto dôvodu sú najvhodnejšie masky s čírim silikónovým tesnením pretože do masky prepúšťajú mnoho svetla a rozširujú výhľad do periférie. 

Každá maska má svoj špecifický tvar a veľkosť. Pokiaľ máte stredne širokú tvár bude vám sedieť napríklad maska Reaveal X2 a Marea. Maska Spectra je vhodná aj na širšiu tvár, naopak maska Lince alebo Endless sú vhodná aj pre dámy s užšou tvárou. Masku Optic Pro je možné osadiť plusovými aj mínusovými dioptrickými šošovkami

AKO VABRAŤ POTÁPAČSKÚ MASKU

Myslíte to s výberom masky vážne? Aj my, preto sme tejto téme venovali celý blogový článok.

 

ako-vybrat-masku-snorchel-na-dovolenku 

 ŠNORCHEL

 

Kvalitný šnorchel umožňuje pohodlne dýchať aj s tvárou ponorenou pod vodu a nerušene si vychutnávať krásny podmorský život.

Pre sebavedomých začiatočníkov a pokročilých šnorchlistov odporúčame polosuchý šnorchel. Na jeho vrchole sa nachádza vlnolam, ktorý bráni špliechajúcej vode priamo vtekať dovnútra trubice. Na spodnej strane je  často doplnený o výdychový ventil, ktorým prebytočnú vodu ľahko vyfúknete von. 

Najobľúbenejšim a najbezpečnejšim typom šnorchla je suchý šnorchel a je obzvlášť vhodný pre rekreačných, príležitostných a začínajúcich šnorchlistov. Automatická klapka na jeho vrchole je chránená vlnolamom a pri kontakte s vodnou hladinou trubicu uzavrie, čím zamedzuje prenikaniu vody aj po kompletnom ponorení sa pod vodu. Predchádza vdýchnutiu vody a podobne ako polosuchý šnorchel, môže byť doplnený o výdychový ventil. Najpredávanejšími modelmi sú šnorchle Alpha Ultra Dry, Elba a pre deti napríklad Mini Dry.

CELOTVÁROVÁ MASKA

Novým a pohodlným spojením masky a šnorchla je celotvárová maska, ktorá vám poskytuje veľký výhľad a bezpečné dýchanie ústami aj nosom. Podrobne sme sa výberu celotvárobvej masky venovali v samostatnom blogu.

 

 

PLUTVY

Výbavu na šnorchlovanie je vhodné rozšíriť aj o plutvy, vďaka ktorým preskúmate podstatne väčšiu časť podmorského sveta.

Na šnorchlovanie sú ideálne stredne dlhé plutvy, ktorými na jeden záber prekonáte oveľa väčšiu vzdialenosť ako s krátkymi plutvami, ktoré používate na plávanie v bazéne. Obľúbeným modelom sú plutvy Hydro s mäkkou botičkou a listom, alebo pre skúsenejších, odvážnejších šnorchlistov plutvy Wind s pevnou botičkou a stredne tuhým listom. Ak hľadáte kratšiu variantu plutiev, ktoré sa jednoducho zmestia aj do cestovného kufra sú Salvimar Go.

Výhodou remienkových plutiev je ich prispôsobivosť. Flexibilný remienok sa ľahko nastavuje, vďaka čomu môžu plutvy využívať aj viacerí členovia rodiny. Takýmito sú plutvy Palau alebo ich kratšia, kompaktnejšia verzia Palau SAF.

ako vybrať dovolenkové plutvy k moru

 

TOPÁNKY DO VODY, TRIČKO A ČO SI ZBALIŤ ĎALEJ?

Morské dno je obývané viacerými pichľavými živočíchmi a je posiate ostrými kameňmi, preto by mali byť sučasťou dovolenkovy výbavy aj topánky do vody. Najobľúbenejšími modelmi sú Aqua Gekko a Aqua Tag, ktorých pevná podrážka s oceľovými vláknami chráni chodidlo pred poranením.

Pre tých, ktorí vo vode radi trávia aj celé hodiny nezabudnite zaobstarať aj ochranné UV oblečenie. Tričká Hiko Shade Ultra sú dostupné v prevedení s dlhým aj krátkym rukávom a spoľahlivo chránia pokožku pred spálením od slnka.

Podobne ako vodotesný obal na telefón aj nafukovacia bója vám umožňuje vziať si so sebou na vodu aj osobné veci. Bója zároveň zvýši vašu viditeľnosť a bezpečnosť. Medzi najobľúbenejšie patria bóje Mad Wave dstupné v troch jasných farbách. 

Pokiaľ vám po chvíli more pripadá studené, krátky neoprénový oblek vám plávanie spríjemní a pomôže ho predĺžiť. Na šnorchlovanie sú mimoriadne vhodné modely  Salvimar Shorty a Aquatic.

 

Veríme, že sme vám pomohli zorientovať sa v širokej ponuke masiek, šnorchlov, plutiev, neoprénov a ďalšej výbavy pre dovolenkové šnorchlovanie a potápanie. Ak máte doplňujúce otázky, neváhajte sa nás opýtať. Radi vám pri výbere pomôžeme

 

Plutvy.sk vizitka predajne

 

Našu ponuku si môžete prísť pozrieť osobne do predajne Plutvy.sk na Šustekovej ulici 45 v Bratislave. Tešíme sa na vás každý pracovný deň od 8:30 do 17:00.